fredag 30 april 2010

Vi skejtar ni dör

En till bild till min Artist Book. Med skejttema. Jag tänkte ta till vara på de hårda aspekterna med skejt tillsammans med det lite töntiga motivet. Så jag la in lite tuffa döskallar och benknotor som syns i genomskärningen av marken.


I övrigt är jag nog snart färdig med bilderna till boken, ska bara komma på ett bra sätt att få ihop allting.

torsdag 29 april 2010

Origami

Origami är från Japan. Man viker papper och läser haikus och känner sig tillfreds med själen. Dricker te med körsbäsrblomsblad och har det gött. Obligatorisk kimonoklädsel.

Vi vek lite origamis i skolan en dag. Klara i klassen har en asfin origamibok där man kan vika massa fina grejer. Vi gjorde en ugglefamilj, några i klassen. Jag gjorde en livsfarlig blodssnöuggla (den har röda fjädrar på bröstet som ser ut som blodsdroppar). Annars är den vit för att inte synas i kalla vinterlandskap. På sommaren är den svart som döden.

Så här blev den och alla andra ugglor:


Min fick en lite skev näbb för jag förstod inte hur man vek en fin näbb.

Ddansa med döden

Har lyssnat mycket på Mariachi el Bronx på senaste. Den bästa låten som de gjort handlar om att dansa med döden, tycker det är ett fint sätt att ttrycka sig. Men så undrade jag lite om hur det egentligen skulle se ut om Döden dansade. Skulle det vara som slutet i Sjunde inseglet när alla tar hand och dansar i solnedgången eller något annat.

Så här tänker jag mig:

tisdag 27 april 2010

Burkarna

Här är en till fyllehund som i sitt rus festar med gamla tomburkar.


Hade ett samtal med Staffan häromdan hur trött och tråkigt det är med människor som alltid tror man knarkat för att man gör "flummiga" (hatar det ordet) saker. Har folk slutat tro att någon kan ha fantasi?

Bara en tanke som for iväg nu när jag håller på att göra skogsbilder. Brukar ju ofta bli så att skogen kopplas samman med knark. Fuck det.

måndag 26 april 2010

Kottarna

En bild på hur jag tänker det ser ut inuti träden när kottarna har fest.


Jag gav trädet armar för jag tänkte att det var lite som det huset i Dunderklumpen när hela gänget festar inuti honom och han blir så glad för ingen gjort det på så lång tid. Så trädet får vara med på ett hörn också. Kottarna är trädets barn!

Grodorna

Den här bilden är baserad på de två första sprintkullarna man springer förbi i skogen. De man värmer upp inför den asstora kullen! Där finns en liten pöl där det bor grodor.


Gillar den röda lilla stöveln som blivit uppfiskad i den lilla pölen. Bergen blev rätt söta också, de ser ut att vara kära.

Fyllehundarna

Idag blev det flera bilder till min Artist Book. Det här motivet är baserat på fyllegrottan vid hållplatsen Allhelgona kyrkan. Om natten förvandlas de nämligen till odjur som värmer sig kring en liten brasa med sina flanellskjortor. Men de är muntra och ändå ganska ofarliga.


Jag blev inte jättenöjd med bilden. Känns lite tom, så jag har påbörjat en annan med en annan fyllehund. Men jag tror jag ska ha kvar denna ändå för den passar sig rätt bra med de andra bilderna. Bryter av och sådär.

torsdag 22 april 2010

Skogen

Sen kommer man till skogen efter lekparken. Där bor det små stubbar och man springer förbi övergivna bunkrar, det är stora stenar och berg, klätterträd och snirkliga spår som är mäktigt kuperade. Bakom trädet tittar hunden Tetris fram.


Tycker övergångarna i mossen på stenarna blev fina. Skulle egentligen haft lite moln på denna också, men glömde det och kom på efter jag målat dit det blå. Så det blev inget av med dom tyvärr.

Blev mest nöjd med denna.

Man kan trycka på bilderna så blir de större!

Lekparken

Har börjat lite med vattenfärg. Igen kanske man ska säga. Sådant gjorde man ju när man var liten. Men jag fick ett plötsligt sug efter det idag, och som det känns nu kan jag fortsätta göra sådana här bilder i en evighet. Tror detta till slut kommer bli min artist book.

Får inspiration från olika ställen, bland annat Scott C och My Milk Toof. Men jag kom på idén efter varit ute och sprungit nu de senaste dagarna, att jag vill göra bilder från där jag bor. Bergsjön. Så det kommer nog bli en bildserie från att jag lämnar lägenheten till skogen och hem igen. Här är en lekplats jag springer förbi:


Det är egentligen den andra bilden jag gjorde. Tycker molnet längst till höger ser så skojigt ut när det kissar på sig. Björkarna blir också rätt fina med snabba penseldrag.

Måste köpa bättre penslar för övrigt.

tisdag 20 april 2010

Säg det som det är

Här är en astuff Turtles:


Den är lite tillägnad Thimmi.

Jag gjorde mnågra Turtles som intagningsprov till skolan, och jag kom ju in, så dessa Turtles ligger ändå lite nära hjärtat.

Katten

En liten kattbild. Den katten längst fram blir påkommen med något busigt:

Också rätt nöjd, haha. Men det är inte direkt som jag pushat mina skills to the max så att säga. Hade svårt att hitta ett bra läge för att rita idag.

Up the Punx

Har ritat lite småbilder idag. Första är ett litet miniporträtt av min enda levande hjälte, Chris Clavin. Han spelar och sjunger:


Tyckte han fick ett fint uttryck i ansiktet, även om det hela är väldigt simplistiskt.

fredag 16 april 2010

123GO!!!

Ibland sätter vi upp spelningar i GBGSXE, och då blir det ibland att det måste göras posters eller logor eller skrivas nånting. Det har då hänt att Staffan pekar på mig och säger: "GÖRDET!" och då gör jag det. Jag gillar att göra sådant, så det är bara kul.

Här är en "logo" för en liten källarklubb vi ska styra med. I världens minsta rum. Jag är rätt dålig på att göra smarta logotyper så jag ser det mer som en bild som man kan använda sig av. Tanken är att när bandet börjar spela så räknar de ner 123GO! och så blir det mos av allt ihop. Mycket konstiga saker som händer.

Så tänker jag att jag vill få med så mycket som möjligt som jag vill att föreningen och scenen ska vara, alla är välkomna, tjejer, killar, stora, små, trollkarlar och folk med corpse paint. Försöker få in lite roliga symboler jag peppar, till exempel kryss på en hand, bokstäverna PMA (Positive Mental Attitude) på en keps och så vidare.


Så ja. Det är det. Jag tycker det blir rätt häftigt från håll att det är så rörigt runt om och så poppar just 123GO! fram rätt snyggt.

torsdag 15 april 2010

Portfolion i sin helhet

Hade ju redovisning som sagt. Jag var först ut och så här ser min portfolio ut i sin helhet:


Nöjda lärare, nöjd Erik.

Småfix

Igår var det äntligen redovisning av portfolion. Känns skönt att vara färdig även om jag inte tyckte att min sisa bild var den starkast i portfolion, skulle vilja göra om den. Men ja, det fanns inte tid helt enkelt. På grund av allt stress med detta och tidsbrist och påsklov och jagvetintevad så har det inte blivit så mycket gjort i övrigt. Än mindre uppdaterat på bloggen.

Men idag fick jag äntligen sätta mig ner och kryssa för en grej på min "att göra"-lista. Nämligen baksidan till Lose the Life-demon:
Tänkte först göra det lite lätt för mig och bara göra ramen och sedan i datorn skriva in texten. Men sen unnade jag mig att få sitta och pilla in text i rutan, har ju ändå gjort det rätt mycket i mitt liv så det gick rätt bra. Det är alltså låtlistan. Fatta att de har fucking sju låtar på en demo! Crazy.

Nu ska jag börja skissa på vår så kallade Artist Book, jag tror det blir något serieaktigt från min sida. Något om pizza antagligen. Lite mer småfix emellan det också, en grej till Bergfjord och lite annat pyssel.

Jag har inte tappat peppen på att blogga, bara fått för mycket annat att göra.

fredag 9 april 2010

Fest i universum

Här är sista bilden till min portfolio, som utlovat. Den är finare på håll, när man inte ser hur kladdig den är. Men de har en fest i universum, precis innan universum dör..!


Kanske blir det att jag gör en bild under måndag/tisdag nästa vecka, ifall jag kommer på något som är bättre (och mindre kladdigt) men jag är ändå rätt nöjd för tillfället.

Filmrecensenten

Ibland skriver jag lite för en filmblogg också, Filmstar. För det är ändå ett intresse och passion jag har. Att titta på film. Så det gjorde jag i veckan och recenserade. Jag blev rät nöjd med min text, men mindre nöjd med filmen. Ni kan läsa den här:

HÄR!!!

I övrigt har jag förberett inför att göra färdigt mitt sista stentryck imorn. Jag tror det kan bli rätt tufft, utan att säga för mycket. Stay tuned!

onsdag 7 april 2010

Påsklov

Jag har påsklov den här veckan, men kommer vara lite i skolan ändå och göra färdigt min portfolio, men mest ska jag försöka vara lite ledig. Spela lite tevespel och kolla film. Som min vän Lina säger, "plats för luft" helt enkelt.

men ja, den sista portfoliobilden kommer komma upp i veckan någon gång. Senast fredag. Tills dess får ni fortsätta kicka den i den fria världen!

måndag 5 april 2010

Renar i rymden

Tredje bilden till min portfolio är klar!

Hur har det här med rymden att göra?

Jo, förstår du. Det är old school-rymden, där man i till exempel gamla filmer klädde på konstiga djur olika saker och filmade dessa i konstiga "rymdiga" miljöer för att skapa en känsla av konstiga planeter. Lite så. Plus att det är lite inspirtion draget från den fantastiska filmen Gentlemen Broncos.

Är du nöjd?

Mycket.

När kommer den fjärde och sista bilden i din portfolio?

Den beräknas vara färdig i veckan, så håll ut och håll peppen uppe.

Hur ser den nya "Renar i rymden" ut då?

Så här: